‘Kapelleveld’ genomineerd voor de EU Mies Award 2019

Het woonzorgproject ‘Kapelleveld’ van Ternatse ontwikkelaar Woenst bvba is genomineerd voor de prestigieuze European Union Prize for contemporary architecture ‘Mies van der Rohe’ Award 2019.

‘Kapelleveld’ is een woonzorgproject bestaande uit 58 rusthuiskamers en 41 assistentiewoningen. Samengebracht in een eigenzinnig ontwerp van architecten DeVylderVinckTaillieu uit Gent. De site is gelegen in het centrum van Sint-Katherina-Lombeek (Ternat) en werd ontworpen als ‘een dorp in een dorp’, uitgewaaierd in het landschap via 6 vleugels.

“We zijn heel fier dat dit project geselecteerd werd voor de prestigieuze Mies van der Rohe award. De wereld mag weten wat er in Ternat staat. Echter, geen goed project, zonder een goede bouwheer.” – dixit Jo Taillieu (devyldervincktaillieu architecten) 

The EU Mies Award is een tweejaarlijkse prijs om buitengewone architectuur in Europa in de verf te zetten. De prijs bestaat sinds 1988 (voorheen als Mies van der Rohe Award) en wordt ieder oneven jaar georganiseerd door de Europese Unie en de Fundació Mies van der Rohe. Ze probeert uitzonderlijke architectuurwerken die zowel conceptueel, sociaal, cultureel, technisch en constructief uitmunten te bekronen.

Ze probeert het bewustzijn van kwaliteitsarchitectuur te vergroten en de bijdrage ervan aan het welzijn van de burgers en de duurzame ontwikkeling van Europese steden, dorpen en steden te duidden. De prijzen, een hoofdprijs en een prijs voor opkomende architect, worden in mei uitgereikt in het Mies van der Rohe paviljoen in Barcelona.

www.architectendvvt.com

Lees het artikel op Het Laatste Nieuws

Lees het artikel op Het Nieuwsblad

Lees het artikel op Persinfo

Recent Posts